Michael Alonzo: jeg blev slået af min kæreste

For flere år, boede Michael Alonzo med en kvinde, der misbrugte ham. Og hele tiden skuldbelade han selv og fortalte ikke nogen om helvede derhjemme.

I dag ved, ALonzo Michael, at han skulle have gået direkte efter at hans kæreste blev voldelig.

De blev venner for et par år, før kærlighed ramt. Michael Alonzo beskriver det, han "faldt hovedkulds for hendes omsorg".

– Jeg faldt for hendes ömsinthet, at jeg havde brug for meget af det på det tidspunkt. Jeg havde lige afsluttet et forhold og har lidt en smule selvmedlidenhed, må jeg indrømme. Hendes bekymring gik lige til hjertet. Jeg kan den dag i dag, på trods af alt det, der skete, til at føle beklagelse for første gang, " siger Michael, ryster stadig på hovedet.

Det mærkes tydeligt, at de ikke ville blive et par og investere i en fremtid sammen.

"Der var noget i hans øjne"

Et par måneder senere kom det, som han forstod senere, at det første signal om, at hun kan blive voldelige.

– Der var noget særligt der skete virkelig, men det var noget med hendes øjne. Det blev pludselig mørkt, og så godt som forsvundet, jeg fik ingen kontakt.

Hun begyndte at stege afvisende for at Michael ville helt sikkert ikke tro, at han var den vigtigste i hendes liv.

– Jeg var bange for hendes måde at tale og tog anstød af mig, at jeg er droppet ud af en tur vi havde planlagt at gøre sammen. Men jeg har omvendt sig, naturligvis, og gik efter hende, som en fucking klovn. Jeg skulle have vidst allerede da, at der var noget helt galt. Men jeg ville vel ikke…

"Da jeg begyndte at græde, det var som om hun var tilfreds"

Det skete oftere og oftere, at hans kæreste, helt uden advarsel, blev aggressive og truende tone. Michael var ofte at vide, at han var en lille lort, der var ikke noget værd.

– Jeg prøvede at holde det væk fra mig og lade som om, at der ikke sker noget, men det gjorde hun ikke, bare fortsatte med at hacke. Da jeg endelig begyndte at græde, det var som om hun var tilfreds. Det føltes som om hun var der, efter at jeg ville bryde op, så kom hun og ville trøste og være så rart. Hun bad om tilgivelse og sagde, at hun mistede mit temperament kun, at hun ikke ville gøre så meget mere. Hun lovede og lovede, og jeg troede på hende. Hun var meget overbevisende.

Hun begyndte også at sige grimme ting om Michael ‘ s børn og familie.

– Du kan kritisere mig, men lad det være mine børn, sagde jeg til hende. Det lyder bizart, men jeg ønskede at hjælpe hende til at holde op med at være sådan. Jeg påtog mig den rolle at finde nøglen til at hjælpe. Jeg ville være en smart fyr, som godt.

"Troede at det var min skyld"

Det var den værste i weekenden. Michael husker, at han allerede fredag aften vidste, om det ville være "sådan en weekend".

– Så gik hun er virkelig i orden at kritisere mig. Sagde igen og igen, at jeg var den værste fyr, hun nogensinde har mødt… Og jeg troede, det var min skyld. At jeg havde sagt eller gjort noget for at skade hende.

Michael prøvede at finde nye måder at håndtere kritik. Han lyttede og forsøgte at føre en samtale. Han sagde at modtage. Han gik derfra. Intet virkede.

Efter en tid, han blev immune over for det, slukket.

– Jeg blev mere og mere koldere og påstande, bet ikke længere. Mere og mere ofte, jeg gik bare væk fra hjem og sov hos venner.

"Knive savnet"

Det var så, at hun startede kampen.

– Alle af en pludselig, hun skubbede til mig, da hun gik af, til tider så hårdt, at jeg mistede balancen.

Rasende, hun kunne snuppe de bøger, hun smed til Michael, stukket af smerte, da de ramte ryggen.

– Knive kastede hun savnede da turen var altid, " siger Michael, og smiler skævt.

Hun ramt i ansigtet og mod siderne af kroppen, der råbte, at han var en "kujon bastard, der ikke slår igen".

"Jeg var bange, ked af det og forvirret. Hvorfor var hun gør det for mig? Jeg tror, hun forsøgte at provokere mig til at slå tilbage, for en eller anden syg grund. Men aldrig, aldrig nogensinde, at jeg ville kæmpe for!

"Vi har arbejdet som et par, sommetider"

Når Michael viste dukke op, de blå mærker til hende, blev hun meget kompensationssnäll og ville kompensere for deres handlinger i en masse måder.

– Jeg tror ikke, at hun ønskede at komme i udbrud, men det gjorde hun ikke styre sig selv. Men når jeg bragte op, at vi ville gå til en person og tale, hun begyndte at håne mine blå mærker og sige, "det er ingenting".

Michael var stadig fast besluttet på at forsøge at hjælpe hans kæreste.

– Jeg troede, at hun skal have været gennem forfærdelige ting som børn. Og så farligt, det var selvfølgelig ikke rigtig, jeg kunne tænke på. Vi har handlet som et par, nogle gange.

"Jeg var bange for, at folk ville undre sig over, hvad jeg havde gjort"

Når det var uudholdeligt at sove Michael med kammerater, nogle gange i flere dage i træk. Men han har aldrig fortalt om helvede i hjemmet, ikke for nogen. Han skammede mig for meget.

– Der, hvis man ikke er vant til at male sig selv som offer i et forhold, der eksisterede så godt som ikke. Da jeg var nok bange for, at folk ville undre sig over, hvad jeg havde gjort, for hun ramte mig. I dag ved jeg, at jeg skulle have fortalt dig mindst for min bror, der er meget tæt på mig. For når du kan høre dig selv tale, er du klar over, hvor vanvittigt dit liv virkelig er.

Michaels selvværd blev værre og værre. Han følte sig ubrugelige og ydmyget. Han siger, at han har hukommelsestab, fra de værste dage, da han bare lå i sengen helt apatisk.

– Det er pinligt at sige, men efter at have været så hånet og spottet på, at jeg kunne falde sammen i en bunke.

Har lige fundet rådgivning til kvinder

Michael startede med at søge efter oplysninger online. Men det eneste han fandt, var den rådgivning til voldsramte kvinder.

– Der var ikke noget for mænd, ikke en side. Jeg begyndte at følge nogle af de råd, der er målrettet til kvinder. Blandt andre ting, jeg begyndte at planlægge trusler og vold. Og jeg hurtigt mærke, at der var mønstre. Hun, for eksempel, blev værre, når hun var væk fra arbejdet.

Michael formåede at endelig overbevise sin kæreste, at de skal gå til en terapeut.

– Af terapeuten, blev vi enige om, at hverken truer med ord eller slag, eller kæmpe mere. Det virkede i en uge.

Senere, under et skænderi, gik alt ud af kontrol.

–Hun fløj på mig og ramte mig i ansigtet flere gange. Da jeg stod på badeværelset og så min blodige ansigt, forstod jeg, at vores forhold var slut. Jeg indså, at jeg ikke kunne redde hende.

I dag har Michael og hans efterfølgende ingen kontakt overhovedet.

– Jeg kan tydeligt se hvor jeg er stadig ramt af misbrug. Jeg er blevet meget mere forsigtige i nye relationer, og jeg venter på en, to år før jeg forlader mine nøgler.

Af: Anne Haavisto Billede: Lars Nyman

You may also like

Skriv et svar