“Jeg sagde til mig selv fri fra pigmentpletter!

For otte år siden dukkede de første pigmentfläckarna op i Ulrika Bertils ansigt.

– Jeg var gravid med mit første barn og troede, at pigmentfläckarna var noget hormonelt, der forsvinder med tiden, " siger hun.

Men det gjorde de ikke. I stedet sprede pletter i ansigtet, og det blev bare værre og værre for hvert år.

– Jeg troede, at jeg så beskidt i ansigtet med brune pletter, der spredes fra kindben ned over kinderne til hagen. Nogle gange fik jeg spørgsmålet, om jeg ramte mig i ansigtet, " siger Ulrika Bertils.

I flere år var et godt fundament redderen i har brug for det. Ulrika hid den brune pletter med flere lag af fundament, især i vinterhalvåret.

– I sommer, det føltes bedre, da jeg solede sig som en sindssyg. Når ansigtet var brunt, tænkte jeg, at de pletter, der syntes mindre. Men nu har jeg forstået, at alle mine eksponering for solen snarere end at øge pletter.

Når pletterne blev større og større hvert år, begyndte hun at overveje at fjerne dem med laser. Men det blev aldrig. Vendepunktet kom, da en co-lærer til Ulrika fortalte hende at gå til en dermopat. Dermopati er en hudvårdsfilosofi baseret på homøopati, og idéen er, at hud-problemer til at forsvinde, når kroppen kommer i balance og helbrede sig selv. Ulrika bestilt tid, og allerede efter første besøg, at hun havde nyt håb.

– Dermopaten kiggede i mine øjne og på fläckarnas placering i ansigtet og fandt, at maven var i en tilstand af ubalance. Det var et halvt årsagen til pigmentförändringarna. Jeg fik at vide, at selv om stress kan være en årsag.

Ulrika fik strenge kostråd for at få en bedre balance i maven og det endokrine system. Ud over at et kosttilskud med magnesium, calcium og zink til sin stressede maven, hun spiser En fil og hørfrøolie hver morgen er, at din mave skal føle sig godt. Men hun ønsker også at drikke en masse vand, og spise mere frugt og bær. Hertil kommer, at hun har reduceret sit sukker indtag, og hun skynder sig ud. Hun smører også i den naturlige brightening serum hver morgen og aften og har set en kæmpe forskel i dit ansigt allerede.

– Dermopaten sagde "hvor er vi på vej hen for at komme væk" og det, tror jeg. Nu har den brune farve på de pletter, der er tonet lidt ned!

Ulrika beklager, at hun ikke har søgt hjælp tidligere. I sommer, har hun været der en masse, delvis i haven med børnene, og for det andet, hun har cyklet langs Floden.

– Selv om jeg er en soldyrkere, har jeg været at solbade med måde og beskyttede mig med solhat i sommer. Jeg har lært, at det er et must for at undgå pigmentpletter.

Navn: Ulrika Bertils

Alder: 34 år

Profession: Lærer

Familie: Mand, Frederik, børn, Ebba, 7 år, og Edvin 3½ år

Bor i: Røde bindingsværkshus i Dala-Järna

Psst! I den aktuelle udgave af MåBra (nr. 9 2012) fortæller os mere om den kost og de produkter, der kan forårsage pigment forandringer, og hvad du kan gøre for at lindre og forhindre!

AF: Lise Andersson FOTO: Per Eriksson

You may also like

Skriv et svar