“Hvad nu, hvis ingen ønsker at elske mig?”

Spørgsmål:

Det har været et stykke tid siden, at jeg og min mand adskilt, han havde mødt en anden … Og nu sidder jeg her og den manglende bekræftelse så meget. Jeg føler mig så elsket, patetisk, og gamle, på samme tid, at jeg bliver vred over, at mit selvværd bør afhænge af en anden, ligesom mig.

Dygtig, rationelt, jeg ved, at jeg ser ok, men jeg føler, det er det ikke. Hvordan skal jeg få det selvværd nok til at ramme en mand igen? Hvad hvis der er nogen, der kan elske mig? Hvem vil have mig? Jeg elsker, at det gør ondt i kroppen efter at blive set og rørt ved. Jeg vil leve alene resten af mit liv nu?

Milla, 56

Svar:

Alle mennesker har brug for at høre, at blive set og bekræftet. Når dette er taget fra en efterlader spor af ens tanker, følelser, og adfærd. Du sørger både for, hvad du har mistet, og hvad du ønskede at opnå, men kunne ikke.

Og selv om et forhold, der til tider har været dårlig, er det sjældent, hvad du huske, når du er blevet forladt. Du kun fokusere på, hvad du tabte, og måske i dit tilfælde, at alle de andre i stedet.

Det er helt naturligt at føle, som du gør i løbet af en periode. Men hvis det fortsætter på samme måde i lang tid, chancerne er, at du kan ende op i en nedadgående spiral, hvor du lever i fortiden. For at undgå det, og i sidste ende vil være i stand til at se fremad igen, og se, hvad der foregår her og nu, kan du spørge dig selv nogle spørgsmål.

Tænk over, hvad der er sandhed: er det, at følelsen siger, at du er elsket, patetisk og gamle? Eller er det, at almindelig sund fornuft siger, at du er helt okay?

Som det er nu til at fortolke sikkert, hvad du ved, så sandt. For at bryde det, du er nødt til at ændre den sandhed, at den fornuft siger. Begynder at handle efter det, således vil også den følelse at ændre.

Gør helt andre ting, end du normalt gør. Start med en aktivitet, som du aldrig har prøvet, slutte sig til en klub, begynder at danse, synge i kor, eller hvad der er til rådighed.

Det næste skridt er at ændre, hvordan du reagerer på dine forventninger. Når du kommer hjem og begynder at tænke "det kan aldrig, vil jeg altid være alene," så i stedet sige til dig selv: Okay, jeg vil tage et skridt ad gangen mod nye mål, jeg kan ikke se om hjørner, så jeg ved ikke, hvad der vil komme. Det eneste jeg ved er, at jeg er nødt til at gå rundt om hjørnet for at se, hvad der er der.

Kerstin

You may also like

Skriv et svar