Facebook har hjulpet mig med min raw food-en drøm!

Lige siden teenageårene havde Maria Carlsson, 32, drømt om at starte en café.

– Jeg har altid godt kunne lide den service og mennesker, og elsker at bage, dekorere og lave. Alle brikker vil falde på plads med en café, det føltes som om.

Under en tur på Bali, for to år siden, blev drømmen pludselig konkret.

– Jeg har besøgt så mange cafeer der serveres smukke og sunde desserter, og alt blev gjort på raw food, så rå. Og jeg ønskede at tage hjem til Sverige, " siger hun.

Men da Maria anvendes til banklån, var den kolde hånd.

– Jeg fik ingen! Så jeg skrev på Facebook om min kaféidé og spurgte spøg, hvis nogen havde et par hundrede tusinde over.

Der var ingen, der havde, men en ven af Maria tilbudt at donere $ 1000, og så gjorde flere andre det samme.

–Sker det for real? Jeg troede, jeg ville. Jeg har aldrig kendt en sådan strøm, som hvis det var meningen, at jeg ville sætte i gang, det her er bare lige nu!

Hendes venner fortalte mig også om den såkaldte crowdfunding, som – hvilket betyder, at et projekt er gjort muligt ved hjælp af mange mindre bidrag, ofte fra entusiastiske personer. Det er værd at prøve, tænkte Maria, og startede en crowdfundingevent på Facebook, hvor hun beskrev sin drøm, og spurgte, om økonomisk hjælp.

– I blot fem dage, jeg fik op til 350 000 kr i gaver! Jeg havde aldrig i mine vildeste drømme forestillet sig dette. Og det eneste jeg kunne tænke på, var, hvordan jeg ville forvalte disse penge på den bedste måde.

Derfor kontaktede hun en raw food entusiast, der syntes også at gå på café-starter-tanker.

– Vi mødtes i byen, og det klikkede med det samme.

Nu er Maria ‘ s café til en realitet. Til alle som har bidraget med økonomisk hjælp blev inviteret med til den festlige indvielse, og modtaget som et udtryk for tak for den hjælp en fremragende gratis frokost.

– Det vigtigste er at turde at prøve deres drømme, tror jeg. Uden at tage det alt for alvorligt. Det virker ikke, kan du altid prøve en anden drøm, " siger hun.

AF: Linnea Molander ( BILLEDE: Margareta Bloom Sandeback

You may also like

Skriv et svar