“Er jeg deprimeret?”

Spørgsmål: Jeg tror, jeg er deprimeret, jeg har en partner, et barn på 3,5 år og en anden på den måde. Og jeg tror, jeg er deprimeret, og jeg havde været der i lang tid. Jeg kan ikke holde mit temperament i skak, og selv med mine børn, raserianfald og er nødt til at bruge al min energi på ikke at miste kontrollen. Tror ikke, jeg indrømmer, at jeg ville miste kontrollen, jo mere, at jeg ville forlade alt og bare gå væk. Alt føles akavet lige nu, jeg og min partner i skændes, vi har noget liv sammen, vil jeg gå hjem med graviditetsbesvär, sønnen er i den vanskelige teenagere og børn, og det føles, som om jeg ikke er god nok, hverken som mor eller som en hustru. Det er virkelig hårdt med et barn på den måde, når jeg kan knap nok tage sig af sønnen. Hvad skal jeg gøre?

Lumpetussen

Svar: Du er i en vanskelig situation som den gravide mor til et lille barn med en ikke-fungerende forholdet til børnenes far. Det er slet ikke underligt, at du føler som du gør, du har det hårdt og har brug for omgående støtte. Jeg vil råde dig til at søge professionel hjælp, først og fremmest for dig selv men også parterapi for dig og din ægtefælle. Du skriver, at du havde været deprimeret i lang tid. Hvornår det begyndte? Og hvad der udløste den store depression? At få børn, kan det betyde, at du kommer i kontakt med ubevidste smerter fra egen barndom. Er det muligt for dig? Når livet er så udfordrende, at du beskriver, er det ikke ualmindeligt, at du føler, at du ønsker at "check out", hvilket er fuldt forståeligt. Det løser imidlertid kun de problemer, som på kort sigt, som du sikkert er klar over. Tænk i stedet på, hvad du skal gøre. Hvad giver dig energi? Hvad har du brug for at føle sig bedre? Også, finde ud af, hvad det er for evnen til at losse, så du kan få nogle private tid. Du skal også tale med din partner. Spørg efter et opkald, når det føles rolig mellem dig, og tale i jeg-budskaber, der er at sige, at fokusere på, hvad du føler, behov og ønsker. Og overvej sammen mulighed for at gå til familierådgivning eller parterapi. Som kan hjælpe dig til at kommunikere mere klart og samarbejde bedre, hvilket i sig selv er en absolut nødvendighed. Det er en investering, der betaler for sig selv, ikke mindst med hensyn til dine børn.

Livscoachen

You may also like

Skriv et svar