Eksperter: hvordan kan vi holde kulden væk!

Februar er en af hans næse måned – så det gør de professionelle til at undslippe de kolde.

Probiotika, antioxidanter, og hånd vaske

Fredrik Paulún, ernæringsekspert, foredragsholder og forfatter: — Jeg spiser en ekstra dosis af probiotika hele året rundt, hvilket giver mig meget god beskyttelse. På trods af det faktum, at jeg har to børn i den børnehave, som jeg meget sjældent får forkølelse, og hvis det slår, får jeg en meget mild variant. Jeg sørge for at spise en masse antioxidanter, som styrker immunforsvaret og fibre, der styrker tarmfloraen. Det betyder masser af frugt, bær, grøntsager, bælgfrugter, fuldkorn og krydderier, men også kaffe, te og moderate mængder af rødvin. Så er jeg sikker på at få mig til D-vitamin, som også påvirker immunsystemet positivt. Daglig håndvask af børnene efter børnehave er også et must, såvel som for os voksne, når vi har været ude. Dette fungerer så godt, at jeg aldrig vil være dejligt koldt!

Apoteksprodukter, resetvål og vacciner

Gunilla Hasselgren, MåBra-læge og praktiserende læge: — Jeg kunne få en kold én eller to gange i et år. Hvis jeg har høj feber eller ikke gider at gå ud af sengen, jeg sørg for, at bo hjemme. Når jeg däckad jeg bruger flere af apoteket er symptom-lindrende produkter. Der er masser af gode ting, det er bare for at gennemse hylderne mod ondt i halsen, tilstoppet næse, hoste og krop ømhed. Jeg hoster og nyser, ALTID i albuen, så jeg behøver ikke sprede virus og bakterier. desuden, hvis jeg så tage i håndtaget, uden at jeg havde tid til at vaske dine hænder. Når jeg er sund, jeg prøver at beskytte mig selv mod smitte ved at vaske dine hænder ofte med sæbe og vand. Det er vanvittigt hvor mange steder endnu ikke har sæbe ved håndvasken! Derfor, for at beskytte mig selv med en resetvål, det er bladtunna tvålark i en container, der er til rådighed til at købe i friluftsaffärer. Jeg bruger også den hånd desinficerende, selv om det ikke tage væk virus så godt. Og jeg undgå at slikke min finger, når jeg var browsing i et tidsskrift eller åbning af en plasticpose. Som medarbejder i sundhedsvæsenet, selvfølgelig, jeg influensasprutan ikke være syg, når jeg havde brug for det mest på arbejde.

Jeg tager den ramte og bide sammen!

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi: — Den eneste måde jeg kender til at undgå forkølelse er at holde 50 meter væk fra nærmeste menneske. Så rådet gør jeg ikke, det er ikke muligt at beskytte sig selv. Jeg er heller ikke bekendt med nogen skallerne, der er den aktive. Hvis der var en aktiv folk ville have længe siden isolerede den aktive komponent i en medicin, og fik en killing på det! Det er bare at bide i det sure æble, der er!

Grøntsager, varmt at drikke og en god nats søvn

Anki Sundin, MåBra ‘ s ernæringsekspert, forfatter og foredragsholder: — En god ernæring generelt er det bedste trick, så jeg er omhyggelig med at spise en masse af vegetabilske fødevarer i almindelighed ikke kun i förkylningstider. Nogle perioder jeg undgå at gå til de mest förkylningstäta steder, for eksempel, åbne pre-school. Hvis jeg har stadig en kold lindrer jeg har ondt i halsen og en varm drik, fordi jeg tror, at det føles godt for øjeblikket. Te er en favorit, men varmt nyponsoppa og blåbärssoppa, jeg tror også føles godt, selv om jeg ikke slippe af med symptomerne hurtigere. Hjem retsmidler jeg ikke har meget tid til, jeg tror ikke, at en masse af frugt, vitamin C, eller kosttilskud fremskynde inddrivelsen. I løbet af den tid, jeg har en kold jeg er lidt forsigtig med hård træning. Og fordi jeg får ekstra træt, så jeg sover spontant mere end normalt.

Af: Vivvi Alström Billede Thinkstock

You may also like

Skriv et svar