“Cranberry helbredt min urinvejsinfektion”

Jenny Östling havde konstant urinvejsinfektioner, nu har hun endelig fundet en metode, der hjælper hende.

"Urinvejsinfektioner ofte rammer mennesker med irritabel tyktarm," siger Jenny Östling.

Lige siden ungdomsårene har Jenny havde problemer med tilbagevendende urinvejsinfektioner. Hun har været tvunget til at spise utallige doser af antibiotika. Nu har hun fundet et kosttilskud med tranebær, at motar Olle ved gaten.

– Jeg fik faktisk min første urinvejsinfektion som en baby. Men så, det tog, indtil jeg var i puberteten, før det var tid igen. Jeg kan huske, da jeg var 16, det år jeg havde fire urinvejsinfektioner – siden, så de er kommet mindst et par gange om året.

Jenny Östling, siger, at hun har lært alle de tricks af handelen. Hun skifter altid undertøj, hvis hun er svedig, hun sørger for ikke at sidde i træk, eller på kolde sten. At sove i et telt er ikke at tænke på. Og hun har bälgat i sig selv citronvatten.

– Det har selvfølgelig påvirket mig. Jeg kan altid tænke et skridt videre end mine venner, for eksempel, hvis vi går ud og spiser en picnic.

I tillæg til urinvägsinfektionerna har Jenny længe haft problemer med sin mave. For nylig havde hun bekræftede, at hun har IBS, noget, som hun længe havde mistanke om. Hun havde også fundet ud af, at det kan være et link mellem IBS og urinvejsinfektioner.

– Ifølge min læge, jeg er et typisk eksempel på en IBS-patient. De kan se et mønster – det hele passer sammen.

Læs mere om den metode, der beroliger Jenny ‘ s IBS-mave her! Jenny syntes, det var besværligt med alle de doser af antibiotika, som hun var tvunget til at spise. På samme tid, hun var opmærksom på, at tranbärskapslar kunne være forebyggende.

– Jeg købte min første pakke tranbärskapslar i sommer. Til en start, jeg spiste to om dagen. Så jeg gjorde en pause og spiste dem, når jeg begyndte at føle af urinvejene. Men i vinter, jeg spiste dem hver dag, jeg ved, at mine problemer er ekstra store. Og, banke på træ, jeg har ikke haft en urinveje infektion, da jeg startede med kapsler. Det er utrolig behagelig.

– Urinvejsinfektioner er forbundet med uudholdelig smerte. Det har været så slemt, at jeg er våd. Derfor, det føles som en lettelse, at jeg kan forhindre, at mine problemer. Jeg har heller ikke at spise penicillin er en ekstra bonus.

Tranebær mod urinvejsinfektion

Urinvejsinfektioner, er en svøbe for mange kvinder. Hvert år omkring 400 000 svenske kvinder er diagnosticeret med. Mange af dem har en gentagelse af de problemer og spise en række antibiotikakurer hvert år.

– Fordi antibiotikaresistens er stigende i Sverige i dag, er der et stort behov for et supplement til antibiotika i urinvägsbesvär. Tranebær har længe været anvendt både til at forebygge og behandle urinvejsinfektioner, " siger Peter Bomgren på Sunwic AB, der sælger tranbärskapslar som Jenny spise. Tillægget er solgt både på apoteker og i helsekostforretninger.

Hvad er det med tranbären, der gør dem så aktiv?

– I henhold til den svenske medicinske produkter Agenturets rapport på en af de nedre urinveje infektioner, fra 2007, er det et emne, proanthocyanidiner, i tranbären, der forhindrer bakterierne i at få fodfæste på blæren. Som helhed, naturligvis, også bakterievækst. Det har vist sig, at tranebær virker ekstra godt mod E. coli-bakterier, som er den værste synder, når det kommer til urinvejsinfektioner, " siger Peter Bomgren.

AF KRISTINA ROSENBERG FOTO: LENNART DANNSTEDT

You may also like

Skriv et svar